Dags för nedsläpp i J20 Nationell

Publicerad: 2023-09-08
På fredagen kliver vårt J20-lag in i hetluften när grundserien drar igång – och lämpligt nog smäller det till med ett derby mot Timrå direkt.

"Det brukar alltid bli jämna och tajta matcher", säger huvudtränare Emil Svelander.

Ja, det är alltså dubbla länsderbyn som gäller för MoDo Hockey på fredagskvällen. I Härnösand tar sig herrlaget an Timrå i försäsongens sista träningsmatch och några mil söderut, i Timrå, är det vårt J20-lag som gör upp med rivalen på bortaplan när J20 Nationell Norra drar igång.

– Det känns sjukt roligt, det är ju det här man ser fram emot; att få börja tävla på allvar, säger Emil Svelander, som understryker att derbyna allt som oftast innehåller det lilla extra.

– Ja, det är en härlig kamp när vi möter Timrå. Det brukar inte spela någon roll vilket lag som är bäst för året, matcherna mellan oss är alltid jämna och tajta ändå. Mycket fart och fläkt och många närkamper.

För MoDos del har fokus, bortsett från det rent taktiska, legat på tre värdeord under försäsongen:

Intensitet, fysik och hjärta

– Det är någonting som vi har haft grupparbeten om med spelarna och tagit fram och det är vad vi vill ska genomsyra vår verksamhet, säger Svelander och fortsätter:

– Sätter vi de här sakerna så kommer vi att ha en bra säsong. Med intensitet handlar det mycket om skridskoåkning och att sätta press, med fysiken menar vi att spela tufft och vara jobbig att möta, och med hjärta handlar det om att offra sig för laget. Det är tre saker som vi fokuserar på och vill utveckla.

Vad kan man förvänta sig av från laget denna säsong?

– En hög ambition i både prestationer och utveckling. Vi har ett gäng äldre juniorer med stora ambitioner och samtidigt ett fantastiskt tryck underifrån i verksamheten med många yngre som vill framåt. Det finns många spelare som våra supportrar kan få se på en större scen framöver.

Träningen under den så kallade barmarken har varit hård och noggrann, säger Emil Svelander.

– Jag vill verkligen lyfta fram det jobb som MSA har gjort tillsammans med killarna. Vi kommer väl förberedda till säsong.

Säsongen inleds med en hel radda matcher på bortaplan. Helgen den 6-8 oktober får vi se vårt MoDo på hemmaplan för första gången, i möten med Leksand och Mora.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist