Tredje raka segern – nytt övertidsavgörande!

Publicerad: 2023-11-05
2-1 efter förlängning var ett gångbart resultat under helgen. Damerna gjorde precis som herrarna och avgjorde med matchens sista skott, mot SDE på söndagen.

MoDo kom till spel med två raka segrar mot stockholmsmotstånd, 5-1 mot Djurgården och 9-1 mot AIK, och hade självklart siktet inställt på att förlänga den raden till tre i den sista matchen innan landslagsuppehållet.

Det kom att bli en målsnål tillställning, där SDE kopplade grepp med ett 1-0-mål i den första perioden men där Adela Sapovalivova skickade in sitt sjunde mål för säsongen och kvitterade innan pausvilan.

Sedan blev det, precis som för herrarna på lördagen, två mållösa perioder där det för all del fanns lägen att avgöra men där två bra målvakter i Andrea Brändli och MoDobekantingen Viktorie Svejdova höll tätt.

Det hela gick till sudden death och väl där sa det pang direkt. I ett flygande anfall lyfte Lina Ljungblom in pucken mot mitten och där kom Aneta Tejralova farande och styrde in den i krysset, på volley!

Ett riktigt vackert hockeymål som säkrade två päng till MoDo Hockey. Andraplatsen i ligan är i ett fast grepp alltjämt, med fyra poäng ner till trean Brynäs.

För mer statistik och highlights, besök SDHL:s hemsida.

Nu väntar ett uppehåll till fredag den 17 november då vi är tillbaka på hemmaplan! HV71 står för motståndet då, väl mött.