Segersviten tog slut i Härnösand

Publicerad: 2024-09-10
Vi hade ledningen flera gånger om men kunde inte knyta ihop säcken i mötet med Björklöven på tisdagskvällen. Matchen gick till förlängning och där drog Umeålaget det längsta strået.

Det var med sex raka segrar som vi klev in på isen på Högslätten i Härnösand, och inledningsvis såg också en sjunde seger ut att vara fullt möjligt. Ludwig Byström sköt 1-0 på retur i första perioden och en annan hemvändare, Jesper Olofsson, utökade till 2-0 med ett skott i krysset.

Björklöven reducerade dock och kvitterade också innan vi återigen hittade rätt, i spel i numerärt överläge. Sampo Ranta skickade upp pucken i krysset och det kom att bli det första av tre mål i den spelformen. Rantas 3-2 följdes sedan upp av 4-3 (Sam Vigneault) och 5-3 (Riley Woods) och än en gång hade vi en tvåmålsledning.

Det räckte inte i slutänden, ändå. Björklöven hämtade ikapp återigen och när matchen gick till förlängning avgjorde Umeålaget. Överlag var det en slarvigt genomförd match och vi tar många lärpengar med oss till fortsättningen.

Närmast väntar Brynäs på bortaplan på torsdag i försäsongens sista match.

HÖJDPUNKTER

MATCHFAKTA

Björklöven-MoDo 6-5 (1-2, 3-3, 1-0, 1-0)

Första perioden: 0-1 Ludwig Byström (Johan Södergran), 0-2 Jesper Olofsson (Lukas Jasek, Riley Woods).

Andra perioden: 2-3 Sampo Ranta (Jesper Olofsson, Lukas Jasek), 3-4 Sam Vigneault (Lukas Jasek, Sampo Ranta), 3-5 Riley Woods (Theodor Niederbach, David Bernhardt).