Brändli och Pribylova stannar!

Publicerad: 2024-03-01
Räkna med både Andrea Brändli och Vendula Pribylova i MoDo Hockey även säsongen 2024/2025. Båda två är klara för en fortsättning.

Vendula Pribylova anslöt till MoDo Hockey inför säsongen 2022/2023. Denna säsong har delvis blivit spolierad av skador och tyvärr har hon inte kunnat delta i SM-slutspelet. Likväl har hon visat sig vara en viktig del av truppen och blir en del av lagbygget i ytterligare två säsonger.

Hittills har det blivit 57 matcher och 33 poäng i vår dress för den tjeckiska landslagsforwarden.

– Jag älskar verkligen omgivningen, klubben och hela stan och jag är verkligen glad över att jag får stanna i två år till. Jag är övertygad om att vi kommer att fortsätta slåss om förstaplatsen och se till att SM-guldet kommer hem, säger Pribylova.

– Vendula har varit här i två år nu och har bidragit mycket, både på isen och vid sidan av. Hon är en spelare som kanske inte alltid syns mest ute på isen men hon gör ett väldigt bra jobb, över hela banan. Hon är användbar i stora delar av spelet och är omtyckt av både tränare och lagkamrater, säger sportchef Björn Edlund.

Andrea Brändli kom till klubben inför denna säsong och har varit i framkant i ligan på målvaktsfronten. I grundserien hade hon 93,7 i räddningsprocent och blott 1,62 insläppta mål per match. I kvartsfinalserien mot SDE var motsvarande siffror 95,2 och 1,33.

Schweiziskan hade option på att bryta sitt kontrakt efter en säsong men nu är avtalet omförhandlat och hon stannar även nästa säsong.

– Jag är väldigt glad över att jag ska stanna i Ö-vik i ytterligare ett år. Det är en fin stad som har en otrolig stolthet för sin klubb. Laget den här säsongen har varit fantastiskt och det gjorde beslutet att stanna väldigt enkelt. Jag är stolt över att få representera MoDo i ytterligare en säsong, säger Brändli.

Sportchef Björn Edlund är nöjd med att SDHL:s främsta målvakt väljer att stanna.

– Vi är jätteglada över att Andrea blir kvar här även nästa säsong, hon har bevisat för hela hockeysverige vilken fantastisk målvakt hon är. Hon är en väldigt positiv person, som ger vårt lag en trygghet och en möjlighet att vinna matcher varenda gång vi spelar.

SM-SEMIFINAL NÄSTA VECKA

Efter att ha besegrat SDE med 3–0 i matcher är det dags för oss att kliva in i nästa skede i SM-slutspelet kommande vecka. För motståndet i semifinalen står Brynäs och matchserien är bäst av fem. Vi börjar på bortaplan på måndag men får sedan spela två raka hemmamatcher, på onsdag och fredag.

På onsdag har vi sportlovsaktiviteter i Hägglunds Arena och på fredag finns goda möjligheter till mat och dryck i samband med semifinal 3. Läs mer om sportlovsveckan här och säkra plats till någon av matcherna på denna länk!

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist