Imorgon är det dags!

Publicerad: 2024-03-14
Äntligen börjar vi närma oss den första finalmatchen och vi har tagit oss ännu ett snack med Jared Cipparone.
2024-03-14
Intervju med Jared Cipparone

Äntligen dags för final i Övik igen för första gången på tio säsonger!

- Ja, det är verkligen spännande! Det var kul under semifinalen och väl unt spelarna att ta sig såhär långt.  

Vad är hemligheten att vi har tagit oss så här långt?

- Jag tycker att vi spelar som ett lag, varje spelare bidrar på det sätt de kan och jag tycker att det visades mycket i semifinalerna och kvartsfinalerna också och det är därför vi är här. Vi har ett bra lag, tjejerna kämpar verkligen för varandra och då märks det, och nu är vi här. 

Tuffa bra spelmässiga matcher i semifinal mot Brynäs

- Ja, vi är två väldigt lika lag och varje match var lite fram och tillbaka och jag tror att det var bra förberedelse för oss inför finalen att verkligen behöva kämpa för att vinna semin.

Är det det här som har varit ett av målen under hela säsongen, att ta sig till den här finalen?

- Absolut. Vi kände att vi hade ett lag som kunde gå hela vägen. Jag tror att vi hittade ett bra momentum inför slutspelet och vi var tvungna att vinna på olika sätt och men det var ett av våra mål och vårt nästa mål är att vinna guldet.

Hur viktigt är det att vi har fått testa och spela två olika typer av serier i slutspelet där SDE spelar lite annorlunda än Brynäs?

- Jag tycker att det är väldigt positivt och visar att vi kan anpassa oss till hur spelbilden ser ut. Mot Brynäs är det mycket mer spel medan SDE var lite mer hur man kämpar sig igenom och så vidare, så jag tror att det är ett bra tecken för ett lag som vårt att vi kan anpassa efter hur varje match och varje serie såg ut, och jag tror att det är en styrka för oss.

Ni fick några dagars vila efter Brynäs matchen innan finalen började på fredag hur viktigt var det?

- Det är alltid viktigt när du kan få extra vila. Jag tror att det ger tjejerna lite tid inte bara för fysisk vila utan också mentalt. När du är i slutspelet är du i en liten bubbla och jag tror att den mentala vilan var ännu mer viktig för oss än den fysiska. Jag tycker inte att vi har sett trötta ut alls under hela slutspelet och det har att göra med bredden vi har i vårt lag. Luleå vann sin semifinal på tre matcher så det var ännu viktigare att vi vann på söndag och inte behöva spela på tisdag.

Vi möter Luleå som har vunnit de senaste årens mästerskap, hur känner du inför den utmaningen?

- Jag ser det som en stor utmaning, de har vunnit många år i rad nu. Luleå är favoriterna enligt alla och för då tänker jag - vilken möjlighet vi har här! Vi gå in självsäkra, vi bryr oss inte riktigt vad andra säger, det viktigaste är vad vi tänker i laget. Vi vet vad som krävs för att få tre segrar mot dem. Vi har spelat tight mot dem i år och vi har respekt men vi kan inte spela med respekt

Lite känslan att vi har allt att vinna?

Absolut!

Vi mötte Luleå fyra gånger i grundserien vi vann en match vi kanske borde ha under en match till vad betyder det att vi har vunnit mot dem tidigare säsongen?

- Det är viktigt att ha känslan av att veta att vi ska slå dem. Även om resultatet varit åt det ena eller andra hållet så tycker jag alla matcher varit väldigt tighta. Luleå är ett väldigt bra lag som är väldigt skickligt. När vi kan åka skridskor och försätta dem i tuffa situationer, då hittar vi framgång. Jag tror att det är viktigt för oss att vi ser på det som en rolig utmaning som vi är säkra på att vi kan klara av.

Mycket folk under semifinal tre hem mot Brynäs över 1000 pers vi förvänta oss mycket folk på fredag mot mot Luleå vad betyder det för tjejerna

- Det ger en enorm extra energi! Jag tycker att det är dags att folk kommer och tittar på hur bra laget är och ser tiden de lägger ner på det och så vidare. Det största var att den extra energin vi fick från publiken i övertidsspelet mot Brynäs. Såklart hjälper publikens stöd och ger en fördel när vi spelar hemma, oavsett vilken liga du spelar, så jag tror att det är ett stort plus med mycket publik, inte bara för oss utan för damhockey i allmänhet.

Avslutningsvis vad är nyckeln till framgång att det blir en riktig rolig vår för MoDo Hockey?

- Att vi spelar vårt spel, att vi inte backar tillbaka, utan fortsätter med det som har fått oss hit och sedan spelar vi med självförtroende och bara kör!