Skön seger på hemmaplan

Publicerad: 2023-10-14
MoDo drar det längsta strået i lördagsmatchen, och man tar hem matchen mot Örebro med 3-1 inför storpublik efter ett sent avgörande.

Det är en oviss förstaperiod som går till Örebro på poäng, men det finns inget skrivet på resultattavlan även om det är ett stolpskott i perioden för Örebro i ett powerplay.

I slutskedet av perioden lyckas även MoDo få ett powerplay, man skapar ett par lägen och har lite att bygga vidare på i pausen.

Den andra perioden kliver MoDo in och börjar ta för sig lite mer även om matchen fortsätter vara jämn. Det powerplay för MoDo som fortsätter under andra periodens inledning gör att man kan spräcka målnollan.

Där hittar, som så många gånger förr, Pontus Näsén ett smörpass till Riley Woods som skjuter direkt och 1-0 för hemmalaget är ett faktum. Stärkta av detta så har MoDo ett övertag under första halvan av perioden, men Örebro jämnar ut spelet under andra halvan.

I den tredje perioden är det lite mer öppet spel och mer öppna ytor. Detta gynnar Örebro i inledningen då man har spelövertag och även lyckas kvittera matchen i inledningen av perioden. Mikkel Aagaard åker till sig ett friläge som han inte lyckas få till avslutet på.

Han får revansch lite senare i perioden när han får pucken ren framför Örebromålet, ett misslyckat avslut leder till en bra dragning som gör att han kan trä in pucken.

Lassi Lehtinen kliver sedan fram stort och gör några riktigt högklassiga räddningar och hjälper MoDo att hålla sin ettmålsledning. När sedan Örebro satsar på att plocka ut målvakten i slutskedet av matchen lyckas mMoDo bryta pucken i egen zon, och pucken hamnar till slut hos Erik Jinesjö Karlsson som gör sitt första mål för säsongen när han punkterar matchen med 3-1 i öppen kasse.

MoDo lyckas sedan hålla ut trots att Örebro gör ett försök till med plockad målvakt.

En svettig avslutning på matchen men MoDo lyckas plocka alla tre poäng på denna familjedag inför storpublik på 6751 personer som hjälpte hemmalaget att ta hem segern. Ett styrkebesked som gör att man fortsätter hålla sig på topp tre inför kvällens matcher i SHL.