Seger i sista hemmamatchen i grundserien

Publicerad: 2024-02-04
MoDo vände och vann dagens match mot HV71 hemma i Hägglunds.

Veckans sista match var mellan MoDo och HV71 i SDHL. En match som HV71 inledde väldigt starkt och tog ledningen redan efter 3.03 in i första perioden. MoDo kvitterar i powerplay men HV71 återtar ledningen i slutskedet av den första perioden, de utökar även ledningen till 1-3 i den andra perioden och sätter MoDo i ett tufft läge. Men MoDo lyckas reducera, kvittera och även vända matchen till hemma-ledning 4-3, allt i den andra perioden. I den tredje perioden fortsätter MoDo ha ett bra tryck mot HV71s mål men även bortalaget får till en del vassa kontringar.

Efter drygt halva perioden får vi ett tillfälligt avbrott då matchklockan på kuben kraschar vilket ger båda lagen en stunds vila och tid för att snacka ihop sig. Perioden fortsätter utan mål och i slutskedet plockar HV71 ut målvakten i ett försöka att kvittera och få med sig viktiga poäng. Men, MoDo lyckas stå emot alla HV71s försök och alla tre poäng stannar i Hägglunds!