Ny storseger på hemmaplan

Publicerad: 2023-09-26
MoDo stod för en smått otrolig inledning i Hägglunds Arena och byggde upp en tvåmålsledning efter massivt spelövertag. En ledning som i andra perioden accelererade till 4-0, vilket visade sig vara en för stor uppförsbacke för gästande HV71. MoDo vann till slut med 6-1 efter en imponerande insats över 60 minuter.

Båda lagen inledde avvaktande i Örnsköldsvik. MoDos Riley Woods ville dock ändra på det när klockan tickat strax över 5 minuter. Då sköt han in matchens första mål och efter det gasade hemmalaget på rejält. HV71 fick inte en syl i vädret.

Efter 18 minuter hade gästerna blott 3 skott på mål. Erik Walli Walterholm utökade senare till 2-0 innan signalen för periodvila ljöd.

HV71 öppnade mittenakten på ett helt annat sätt, de visade nämligen att de kunde åka skridskor och spendera tid i anfallszonen dem också. De åkte dock på ett matchstraff som visade sig bli förödande.

I det efterföljande powerplayspelet gjorde MoDo både 3-0 och sedan 4-0, genom Sam Vigneault och David Bernhardt.

Tredje perioden blev en avslagen historia. MoDo spelade på sin ledning och HV71 lyckades inte skapa något tryck för att åstadkomma en reducering.

Istället gjorde Erik Walli Walterholm sitt andra mål för matchen när han utökade MoDos ledning till 5-1 genom vasst prickskytte. Sam Vigneault ville även han bli tvåmålsskytt när han styrde in slutresultatet 6-1 innan slutsignal.