Sebastian Ohlsson: "Kul att se hur hårt alla jobbade"

Publicerad: 2024-03-01
Efter en skön torsdagkväll i Jönköping styr MoDo Hockey nu skutan mot Göteborg för lördagens möte med Frölunda. "Det kändes redan innan match att vi skulle vinna", säger forwarden Sebastian Ohlsson.

Att det stod mycket på spel mot HV71 på torsdagen råder det inga tvivel om och känslan vid slutsignalen var därefter. Med en 4–1-seger tog vi ett stort kliv mot målet för säsongen, ett nytt SHL-kontrakt. Det är absolut inte klart än, men...

– Vi har satt oss i en bra situation, säger Sebastian Ohlsson och fortsätter:

– Det är ännu match för match som gäller och det är efter 52 omgångar vi får se var i tabellen vi landar. Det gäller att vi fortsätter att göra jobbet och inte blir nöjda.

Hur är känslan efter vinsten mot HV?

– Jäkligt skön. Vi visste att matchen var viktig och det kändes redan innan match att vi skulle vinna. Det var jäkligt kul att se hur hårt alla jobbade. Det är ett kännetecken för den här gruppen, att vi är som bäst när det gäller mest.

Blev matchen som du trodde?

– Ja och nej. Det blir oftast lite annorlunda i sådana typer av matcher, där mycket står på spel för båda lagen. Det är klart att man märkte att de (HV) var ganska desperata och skickade mycket på mål och försökte skapa grejer därifrån. Men det kändes som att vi höll dem bra på utsidan.

– Samtidigt fick vi själva viktiga mål som gjorde det lättare.

Två av de målen gjordes av Sebastian Ohlssons kedjekamrater, Theo Jacobsson (1–0 efter en vacker passning från Ohlsson) och Oscar Pettersson (2–0). Svedjeholmen-produkterna Jacobsson och Pettersson hamnade i rampljuset efteråt.

– Det är jättebra att de får den uppmärksamheten, de förtjänar den verkligen. Jag håller mig i bakgrunden så får de skina, säger Ohlsson och skrattar.

De båda har ju återvänt till MoDo efter att ha varit utlånade till HockeyAllsvenska lag tidigare under säsongen.

– "OP" kom in med mycket energi och det gav också mig mer energi. Sedan har vi fått in Theo också och då känns det som att vi har fått mer offensiv också. I och med att vi har fått målen så har även självförtroendet blivit större och det hjälper. Vi har spelat med varandra tidigare också, förra säsongen i HA, och det känns att vi kuggat i riktigt bra nu igen, säger Sebastian Ohlsson,.

Härnäst väntar ett möte med Frölunda på bortaplan på lördagen, en match som har nedsläpp klockan 15.15.

Press- och kommunkationsansvarig Jon Häggqvist