Ytterligare tre poäng i Stockholm

Publicerad: 2024-01-28
MoDo spelade sin andra match i Stockholmsområdet under söndagen och kammade hem 6/6 poäng i helgen

MoDo som ligger tvåa i SDHL mötte jumbon AIK. Men trots den stora poängskillnaden lyckades AIK ge MoDo en riktig match och det var så sent som 32 sekunder kvar innan matchen punkterades helt.

Efter 20 spelade minuter satt MoDo i förarsätet med 0-1 på tavlan då Ebba Hedqvist spräckte matchens målnolla efter 14.39. Skotten landade på 7-13

I den andra perioden kvitterar AIK till 1-1 tidigt in i perioden innan Wilma Sundin tar med sig pucken från egen zon och kör en läcker soloåkning hela vägen mot mål och kan återta ledningen efter 7.15. Skottstatistik i andra perioden 6-14.

I den tredje perioden kvitterar AIK på nytt, men den glädjen varar inte länge då Taylor House bara sekunder senare sätter in 2-3. AIK gör ett försök att kvittera på nytt och plockar ut målvakten i periodens slutskede men då kan Lina Ljungblom sätta spiken i kistan och slutresultatet sätts till 2-4.