Seger i Västerbotten!

Publicerad: 2024-02-01
Extrapoängen följer med hem till Hägglunds!

Likt de senaste matcherna tar vi ledningen i matchen. Vi har ett bra tryck i anfallszon men det blir en del slarv i egen zon. Resultatet står sig perioden ut och vi kan kliva in i den andra perioden med ledning.

I den andra perioden lyckas Skellefteå kvittera vilket ger dem en del energi. Men vi hittar tillbaka till vårt spel och kan återta ledningen. Matchen är ganska fysisk och gruffig men vi står emot bra och undviker att ådra oss onödiga utvisningar.

Den tredje perioden står vi emot Skellefteås tryck både på isen och på läktaren, i slutet av perioden får MoDo inte bara en utan två utvisningar emot oss vilket ger Skellefteå en ypperlig chans att kvittera, något de också tar till vara på och vi har likaläge när signalen ljuder.

I förlängningen spelar vi lugnt och klokt men inget mål tillfaller endera lagen och matchen skall avgöras på straffar.

Sett till 60 minuter hade vi förtjänat tre poäng. Men alla MoDoiter kan vara stolta över dagens insats och två poäng som följer med hem till Hägglunds Arena!

I straffläggningen fortsätter Olle Eriksson Ek att storspela likt han gjort hela matchen, Sampo Ranta och Theodor Niederbach sätter sina straffar vilket gör att extrapoängen är säkrad.