Aagaard ledde vägen till tre poäng

Publicerad: 2023-11-18
Med ett hattrick blev Mikkel Aagaard förgrundsfigur borta mot Malmö Redhawks på lördagen - och insatsen som helhet räckte till säsongens första trepoängare på bortaplan.

Tre mål av Mikkel Aagaard, tre poäng in på kontot och tredje raka segern i SHL för MoDo Hockey.

Så kan man kort sammanfatta lördagens 4-3-seger borta mot Malmö.

Det är ingen hemlighet att vi jagat första fullpottaren på bortaplan ett längre tag och just i Malmö tycks vi trivas bra; tidigare under säsongen vann vi ju också i Malmö Arena, om än i förlängning den gången.

Hemmalaget öppnade målskyttet i första perioden men sedan startade Mikkel Aagaard show. Dansken skickade in 1-1 i powerplay och fyllde sedan på med ett 2-1-mål i mittronden.

Sampo Ranta klev sedan fram och stänkte in 3-1 till MoDo och även om matchen inte avgjordes där och då gav det oss ett försprång i matchen som Malmö aldrig kunde hämta igen.

I tredje perioden fullbordade Aagaard sedan sitt hattrick med ett distinkt skott i krysset. Faktum är att han sedan hade bud på både ett och två mål till, men bland annat en trasig klubba satte käppar i hjulet för en fjärde fullträff.

Malmö reducerade ånyo i tredje perioden, i numerärt överläge, och det blev minst sagt spännande i slutskedet då hemmalaget jagade febrilt. Vi kunde dock hålla undan och säkra trepoängaren.