Startskott för SCA-cupen i kväll

Publicerad: 2024-08-23
Det vankas ännu en träningsmatch på fredagskvällen, då vi kliver in i SCA-cupen och gör det på bortaplan mot Björklöven. Matchen har nedsläpp klockan 19.00.

SCA-cupen är långt ifrån någon ny företeelse. Faktum är att den första upplagan av turneringen spelades 1974, det vill säga för exakt 50 år sedan. MoDo Hockey har deltagit åtskilliga gånger och den här gången ingår vi, Timrå, Björklöven och arrangerande Sundsvall Hockey i startuppställningen.

Dagens match i Umeå innebär en tjuvstart på cupen som sedan kommer att avgöras under nästa vecka. Noterbart är att vi även kommer att möta Östersund på hemmaplan på tisdag, men det är en match som inte ingår i SCA-cupen.

Fredagens match i Visionite Arena i Umeå har nedsläpp klockan 19.00 och sänds av Bonnier News, däribland hos ÖA och Expressen. All info om sändningarna på försäsongen och hur du går till väga för att se oss spela hittar du här.

Då det gäller MoDo Hockeys startuppställning blir det precis som i onsdags sex backar och tolv forwards som kommer till start. Mikkel Aagaard och Alexander True är på landslagsuppdrag med Danmark och faller naturligt bort från laget, och vilar denna match gör även David Rundblad och Ludwig Byström. 

In i laget kommer istället backduon August Berg och Jakob Norén, liksom forwards Jesper Olofsson och Sebastian Ohlsson.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist