Mer spännande kan det knappast bli

Publicerad: 2024-03-12
Men tyvärr räckte det inte till åttondelsfinal

Varenda MoDoit satt förmodligen på nålar under hela tisdagskvällen i spänd förväntan på att se om det skulle bli slutspel eller ej. Det var ingen målfest vi fick se i fullsatta Catena Arena denna afton. Första och andra perioden var föga imponerande framåt av MoDo där man endast sköt sex skott på mål men man stod emot Rögles anstormningar på ett effektivt sätt och Lassi Lehtinen stoppade samtliga 23 skott i de inledande två perioderna. I den tredje perioden ryckte MoDo upp sig och började skapa mer framåt där Riley Woods står för matchens vassaste målchans när han sånär lyckas slå in pucken men den träffar i stolpen och vi har fortsatt 0-0. Samtidigt som vi slaviskt följer vår match är ett öga hela tiden på matchen mellan Linköping och Örebro som är av stor betydelse för MoDo. Vår match går till förlängning och samtidigt sätter Örebro in en kvitteringspuck. Vår förlängning varar endast i 37 sekunder innan Rögle kan knipa åt sig extrapoängen och vårt öde lades i Linköping och Örebros händer som även den matchen gick till förlängning och till slut även straffar. Där är det Örebro som drar det längre strået och blir också klara för åttondelsfinal på målskillnaden.

Färdigspelat för herrarna, vilket känns otroligt tråkigt men vi är väldigt stolta över laget som klarade målet att hålla sig kvar i SHL. Glädjande är att ha våra damer kvar i spel som dessutom går in i SM-finalen på fredag, hoppas vi ses i Hägglunds då och bär fram laget till guld!