Vi vänder hem och laddar om

Publicerad: 2024-01-18
En bra inledning och en straff så kylig så hela Växjö frös till räckte inte för tre poäng denna kväll.

MoDo kommer ut i första perioden med bra fart och intensitet. Etablerar bra tryck i Växjös zon. Sampo kommer fri men bli upphakad och tilldelas straff, en straff som han otroligt kyligt sätter in med en flippmacka högt i vänstra kysset. Kort därefter kvitterar Växjö men MoDo fortsätter med sin höga fart och får även utdelning då Adam Pettersson styr in 1-2 pucken i samma kryss som Sampo värmde upp tidigare. Växjö vill dock inte låta MoDo sitta i förarsätet och lyckas peta in en puck som först dansat på mållinjen och sen inte lyckats hamna i Lehtinens förvar, en bakficka på hans byxor hade nog varit till hjälp, men likaläge är ett faktum efter 20 minuter spelade.

Andra perioden inleds inte med samma intensitet och Växjö kopplar greppet då man efter 3.25 in i perioden gör 3-2. MoDo låter sig inte slås ned av detta utan fortsätter med ett bra tempo och hög intensitet, dock ingen utdelning. Däremot lyckas Växjö istället göra 4-2 i spel fem mot fyra, ett powerplay som nog fler anser lika gärna kunnat tillfalla MoDo eller blivit en dubbelutvisning. Andra perioden kan summeras i Växjös favör inte bara målmässigt utan även spelmässigt när man slår ut det över 20 minuter.

Den tredje perioden fortsätter pendla åt båda håll och skapas en del chanser men inget av lagen lyckas få in pucken. Det är i det stora hela en match som inte kantas av så mycket känslor utan fokus ligger på spelet, så fortsätter även den tredje perioden. MoDo etablerar i flera stunder ett bra tryck men Växjös målvakt lyckas stå emot alla försök och den tredje perioden slutar mållös, slutresultatet kan fastställas till 4-2.

Nu vänder vi hemåt och laddar om för familjedag och match mot Linköping på lördag!