Tredje raka segern på försäsongen!

Publicerad: 2024-08-27
Det blev ännu en vinst när vi på tisdagen äntrade hemmaisen i Hägglunds Arena. Slutresultatet skrevs till 3–1 efter framför allt ett ryck i andra perioden.

Spelmässigt lämnade mötet en del i övrigt att önska, framför allt första perioden där gästerna tog ledningen och hemmalaget såg "runda" ut, för att citera assisterande tränaren Jonas Holmström.

Hemmalaget kopplade dock ett rejält grepp om tillställningen i den andra perioden, men det dröjde till slutet innan proppen gick ur. David Rundblad öppnade målskyttet och strax innan periodsignalen gav Sam Vigneault MoDo ledningen, framspelad av Lucas Pettersson i en kvick spelvändning.

Skottstatistiken skrevs till 39–12 till slut, men siffrorna hölls nere och bara ytterligare ett mål föll i matchen. Milton Gästrin, som debuterade i seniorsammanhang, fick sätta pucken i tom bur i slutet, fint serverad av Sampo Ranta.

MATCHFAKTA

MoDo–Östersund 3–1 (0–1, 2–0, 1–0)

Andra perioden: 1–1 David Rundblad (Theodor Niederbach, Milton Gästrin), 2–1 Sam Vigneault (Lucas Pettersson, Ludwig Byström).

Tredje perioden: 3–1 Milton Gästrin (Sampo Ranta, Lukas Jasek).

Skott: 39–12.

Publik: 1519.