Intervju med Emil Svelander

Publicerad: 2023-10-16
Efter en fin start på säsongen gick vårt J20-lag på tre nitar på hemmaplan den gångna helgen. "Vi tar läget på största allvar", säger huvudtränare Emil Svelander.

Vårt J20-lag hade häng på serietoppen i J20 Nationell Norra inför helgens tre möten med Luleå (gånger två) och Skellefteå. Dessvärre resulterade de tre matcherna på hemmaplan i tre raka förluster, med 0-3, 4-7 och 1-7.

Emil Svelander sammanfattar de tre matcherna:

– Fredagens match är en jämn historia där vi med lite mer effektivitet avgår med segern. Luleå är bra, men matchen kunde ha slutat hur som helst.

– På lördagen kommer vi snett på det direkt och blir jagande hela matchen, vilket skapar ett forcerande spel med enorma målchanser bakåt.

– Söndagen går i samma tecken som lördagen, även om vi spelar med något högre intensitet och visar vilja. Vi släpper alldeles för stora målchanser bakåt och Skelllefteå vinner klart rättvist, även om 1-7 är för stora siffror sett till matchbilden.

Siffrorna till trots så vill Emil Svelander lyfta fram målvaktsspelet under helgen.

– Varken Ebbe (Lundberg) eller Melvin (Strahl) ska lastas för förlusterna överhuvudtaget.

J20-laget startade som sagt säsongen på ett fint sätt och planen är att helgens tre nederlag ska stanna vid tillfälliga hack i skivan.

– Det grymma lagspel och uppoffrande spelet som vi haft under seriens första tio omgångar var, av någon anledning, som bortblåst i helgen. Vi tar läget på största allvar och jag tar fullt ansvar för att inte ha lyckats förbereda laget bättre. Nu har vi några dagar på oss att komma upp till vår normala standard igen innan helgens möten med Mora och Leksand, säger Emil Svelander.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist