Straffavgörande i det spännande toppmötet

Publicerad: 2024-01-14
Det var en jämn match vi fick bevittna i Hägglunds Arena denna söndag och matchen fick avgöras på straffar. MoDo drar det längre strået och kan inkassera två poäng!

Första perioden var ganska jämn spelmässigt men innehöll inga mål för något av lagen. MoDo spelade med hög fart mot Brynäs zon men kom inte riktigt till de där farligaste chanserna. Perioden innehöll endast en utvisning som tilldelades Brynäs. Skotten i första 7-5

I inledningen av den andra perioden krigar Lauren Bellefontaine in en ledningspuck efter bra press från MoDo. I samband med målet ökas även intensiteten i matchen och man märker att Brynäs gärna vill komma åt en kvitteringspuck. MoDo står emot och Brändli i målet gör några riktigt fina räddningar. Brynäs får hela tre chanser i powerplay och MoDo en med inget av dessa resulterar i fler mål och vi kliver in i tredje perioden i förarsätet.

I den tredje perioden fortsätter Brynäs trycka på och lyckas även få in kvitteringspucken i spel fem mot fyra efter 2.19. Intensiteten i matchen ökar och det är mycket vilja hos båda lagen. Efter 6.25 in i perioden skjuter Mariam El-Mahmadi in 2-1 från sin backposition och sätter MoDo i förarsätet ännu en gång i matchen. Dock gör Brynäs 2-2 efter 12.37 och vi har åter likaläge, ett resultat som står sig perioden ut trots bra chanser från MoDo.

Förlängningen innehåller fint målvaktspel mellan både Brynäs och MoDos stolpar men resulterar inte i något mål och matchen går till straffavgörande.

Taylor House sätter in den första straffen och Andrea Brändli räddar samtliga Brynäs straffar vilket innebär två poäng till MoDo.