Skön seger i Jönköping!

Publicerad: 2023-11-04
Det satt en bit inne men till slut kunde vi stå som segrare i lördagens möte med HV71 i Husqvarna Garden. 2-1 slutade matchen i vår favör.

Det matchavgörande målet föll i powerplay och det kom efter ordinarie matchtid. Danny O'Regan klev fram i sudden death och skickade in pucken sedan Mikael Ruohomaa först avlossat bössan och ordnat en retur.

2-1 och två poäng in på kontot alltså, välbehövliga sådana efter två raka förluster den senaste veckan.

Resultatet speglar inte direkt matchbilden för det var en minst sagt händelserik och böljande tillställning där båda lagen hade X lägen att göra fler mål, inte minst på varsin (felaktigt dömd) straff.

Båda målen under ordinarie matchtid föll i första perioden. HV71 tog ledningen på en styrning men Mikkel Aagaard såg till att utjämna när han petade in sitt sjunde mål för säsongen. För en stor del av förarbetet till 1-1 stod Daniel Brickley.

Sedan var det två starka finländska målvakter som såg till att hålla siffrorna nere; vår Lassi Lehtinen och hemmalagets Joni Ortio. Lehtinen räddade totalt 27 skott i matchen, Ortio 33.

Med två poäng i bagaget reser vi alltså hemåt och nu väntar ett landslagsuppehåll. Nästa match spelar vi hemma i Hägglunds Arena torsdag den 16 november när Oskarshamn kommer på besök.

Presskonferens

Matchstatistik 

Spelarstatistik 

Video från matchen

2023-11-04
HV71-MODO

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist