Två poäng mot HV71

Publicerad: 2024-01-07
Helgens andra match gick till förlängning för MoDos damlag som tar med sig 5/6 poäng hem från helgen

MoDo inledde sin andra match för helgen på ett starkt sätt och förde inledningsvis spelet till stor del. Efter 6.09 i powerplay lyckades Lauren Bellefontaine göra 0-1. Därefter fortsatte MoDo att behålla trycket och skapade många fina chanser. HV71 tog i mitten av perioden en timeout som gjorde att de tog sig tillbaka in i matchen och i periodens slutskede kom även kvitteringen.  Skotten efter första slutade 5-15.

I den andra perioden kom ett stärkt HV71 in på isen och tar efter 5.13 ledningen när man sätter in 2-1 pucken bakom Lisa Jönsson. MoDo ådrar sig två utvisningar men lyckas stå emot och 2-1 håller sig perioden ut.

Tidigt i tredje perioden tar MoDo timeout i samband med en utvisning för HV71. Något som visar sig vara lyckosamt då Victoria Klimek petar in kvitteringspucken efter fint förarbete och skott från Emma Seitz och matchen lever i allra högsta grad. Det blir varken fler mål eller fler utvisningar under ordinarie tid och förläning väntar.

Förlängningen hinner endast spelas i 2.06 minuter innan Wilma Sundin lägger en snygg passning bakom ryggen som friställer Lina Ljungblom som skjuter in det vinnande målet och två poäng är säkrade!

Vi kan summera helgen med 5/6 möjliga poäng och vänder nu hemåt mot Övik och Hägglunds Arena för match mot Leksand på fredag.