Vi har väntat på det här hela säsongen

Publicerad: 2024-03-15
Intervju med Linnéa Andersson inför kvällens drabbning
2024-03-14
Intervju med Linnéa Andersson

Snart dags för final Linnéa hur är känslan?

-          Det är en bra känsla, alla är väldigt taggade och har gått och väntat hela veckan och speciellt hela säsongen så att det känns riktigt roligt att det ska börja!

Om vi summerar slutspelet lite, 3-0 mot SDE och 3-1 mot Brynäs? 

-          Ja, men det känns som att vi ändå ganska stabil resa hittills. Som sagt att vi förlorar första matchen Brynäs och att vi ändå kan komma tillbaka och vinna tre på raken känns skönt att vi kan visa att vi är med

Är det en styrka i gruppen?

-          Ja men det har väl alltid varit lite så, vi kommer ut dåligt i vissa perioder, i början speciellt, sen så brukar vi kunna fånga upp det igen i tredje. Vi ger oss i alla fall inte så det är skönt att ha i bagaget.

Hur mycket har de här extra dagarna ledigt betytt inför det som kommer skall

-          Det är alltid skönt att få lite andrum, smälta vad som har hänt och kroppen får vila och bara få tänka på något annat ett tag, så det har varit väldigt viktigt att vi har kunnat ta den tiden.

Överlag en väldigt bra säsong, tvåa i grundserien och i final för första gången på tio år

-          Ja, det är jätteroligt! Kanske inte alla som trodde det från början men det känns som att vi tagit tag i det och gjort allt vi kan för att sätta oss bästa position.

Vad är hemligheten bakom den här gruppen och att han har tagit sig hela vägen till final

-          Jag tycker att vi håller det ganska enkelt, vi trivs både på och utanför isen tillsammans så det känns som att vi vet vad vi vill har alla ett gemensamt mål.

Du har själv över 40 matcher i slutspel vad betyder den rutinen?

-          Jag är fortfarande alltid lika nervös inför match så jag vet inte hur mycket det hjälper, men det känns som att man kommer in med ett lugn ändå. Jag har varit med och det är många som är lite yngre och nya så då är det skönt att kunna slappna av i det.

I match tre (mot Brynäs) här i Hägglund Arena var det bra med publik, över 1000 personer, hur var det att uppleva det?

-          Det är jätteroligt, det blir en stor skillnad verkligen med så många personer på plats och man känner ju ”goet” hela tiden genom hela matchen. Speciellt när det var så lång match, att folk faktiskt stannar och kollar och de ville bara vårt bästa hela tiden och kämpade för oss, det kände vi betyder oerhört mycket.

Vad säger du om din egen säsong så här långt Linnéa?

-          Ja, jo, det går väl lite upp och ner men jag tänker att jag försöker ta en match i taget och ta det lugnt och gör det jag ska göra.

Andra säsongen här uppe i MoDo och Örnsköldsvik, hur trivs du här uppe i norr?

-          Jag trivs väldigt bra här uppe i norr.  Det är som ett lugn som gör att man trivs nästan direkt, man blir hemmastadd väldigt snabbt. Jag trivs med människorna och allt runt omkring så att jag har inte mycket och klaga på.

Ni ställs inför dominanterna Luleå i finalen med ett antal guld på raken känner du dig inför den utmaningen?

-          Vi vet vad vi ska göra. Vilket lag man än spelar mot gör misstag och alla har sina upp och nedgångar så vi ska bara spela vårt spel och sen vad de tycker och känner får stå för dem men vi ska bara köra vårt spel och fortsätta så som vi har gjort.

Ni har vunnit en match tidigare under säsongen mot Luleå, kanske borde ha vunnit ytterligare en, vad betyder den vetskapen när vi går in i finalen?

-          Vi vet att det går och då vet man att även vad som krävs. Vi vet att vi kommer behöva kämpa för det, men att det går att genomföra. Det känns som att vi alla är medvetna om vad vi behöver göra och att det faktiskt går att göra.

Förhoppningsvis blir det riktigt mycket folk här på fredag, varför ska man ta sig hit förutom att det är SM-final?

-          Det kommer speciellt bli bra hockey, tror jag i alla fall. Det var bra matcher mot Brynäs och jag tror att det kommer bli ännu bättre nu. Det är inte alltid man får se sitt hemmalag i en SM-final så man passa på och se riktigt bra hockey och hjälpa oss fram så att vi kan vinna matcherna

Avslutningsvis varför kommer vi fira här i Övik för första gången sedan 2012 om ett par veckor?

-          Vi ger inte upp, vi ger allt vi kan hela tiden som ett lag, vi går igenom allt man behöver och vi kommer att göra det nu också i allt vi har. Blod svett och tårar tills det kommer gå.