Femetta och fjärde raka segern!

Publicerad: 2023-11-17
Vi fortsätter att prestera bra i SDHL och på fredagskvällen inkasserades fjärde raka segern. Mötet med HV71 slutade 5-1 efter ett ryck i tredje perioden.

Det var Taylor House som var dagens DJ på uppvärmningen och det var också amerikanskan som öppnade målskyttet hemma i Hägglunds Arena. Fri med gästernas målvakt Lina van Noort prickade hon först stolpen och skickade sedan pucken i nät.

Gästerna kvitterade sedan i en tilltrasslad situation, men i mittronden klev Julia Perjus, som fyllde 19 år dagen till ära, fram och skickade in 2-1.

Det kom att bli det matchavgörande målet. HV71 kunde inte replikera och i sista perioden rullade det sedan på; Lina Ljungblom skickade in 3-1 i krysset, Adela Sapovalivova sköt 4-1 från distans och Ljungblom stängde butiken med ytterligare ett mål till 5-1.

Längst bak var Andrea Brändli än en gång säkerheten själv och räddade 24 av 25 skott. Schweiziskan toppar nu målvaktsligan i SDHL.

Nu väntar ytterligare en match hemma i helgen, mot nykomlingen Frölunda på söndag. Den matchen börjar 12.00, varmt välkomna till Hägglunds Arena!