Nedsläpp mot Leksand: "Vi vet att alla kan bidra"

Publicerad: 2023-09-10
Det är tid för SDHL-laget att kliva in i matchspel igen, för motståndet denna gång står Leksand.

"Vi tror på vår grupp", säger forwarden Taylor House.

På söndagsmorgonen satte sig damlaget på bussen och styrde kosan söderut, men inte hela vägen till Dalarna där motståndet Leksand ju huserar, utan till Helsingehus Arena i Söderhamn. Träningsmatchen spelas just där och det blir första gången den här säsongen som lagen känner på varandra.

Detta blir också första gången då MoDo har hela truppen samlad, efter en försäsong med landslagsläger som hållit spelarna på olika orter emellanåt.

– De här senaste veckorna känner jag att vi som lag verkligen har kommit nära varandra, både på och vid sidan av isen, även fast det varit kort tid tillsammans. Vi tror på vår grupp och vet att vi har en bred trupp där alla kan bidra, säger Taylor House.

Forwarden House, som fyller 25 i slutet på månaden, kom till MoDo från Boston Pride i PHF och har bidragit med mål omedelbart på försäsongen.

– Det är alltid skönt att göra mål, särskilt när målen kommer tidigt. Det ger en definitivt ett självförtroende och jag ska försöka ta med mig det till de sista försäsongsmatcherna och in i säsongen sedan.

Hur har det varit att växla till svensk ishockey?

– Det tog lite tid att anpassa sig men jag har verkligen tyckt om det. Det är mycket mer isyta än vad jag är van vid sedan tidigare och jag älskar att man kan spela mer fysiskt här.

– Jag har trivts väldigt bra i min nya miljö hittills också. Det är klart att det tar en stund att vänja sig vid ett nytt land och att lära känna ett helt nytt lag, men min upplevelse har varit fantastisk, säger Taylor House.

Nedsläpp mot Leksand sker klockan 14.00 på söndagen.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist