Toppmöte tillika seriefinal i Luleå

Publicerad: 2023-12-29
Dags för ännu en seriefinal mot Luleå/MSSK, denna gång på bortaplan.

Vi passade på att ta ett snack med huvudtränare Jared Cipparone inför kvällens möte mot Luleå/MSSK. 

Toppmöte i Coop Norrbotten Arena ikväll och känslan i laget är bra, menar Cipparone. Laget har fått en välförtjänt paus över jul efter en väldigt intensiv höst, där spelarna fått koppla bort hockeyn och bara fokusera på sig själv och sina nära och kära. 

Tillbaka i vardagen och fokus för laget har varit att få kropp och sinne tillbaka i hockeyläge för kommande drabbningar.

I senaste mötet stod MoDo för en otroligt bra upphämtning och visade riktig karaktär när man vände och vann mot Luleå/MSSK.

Det Cipparone vill ta med sig från den matchen är att ha en fortsatt tro på sig själva:

- Vi visste att det skulle bli en tuff match. Men även när vi låg under hade vi en bra känsla i laget och visste att vi kunde komma tillbaka och vända matchen. Det finns alltid saker i hockey som man vill fila på och förbättra men jag tror vi kan bli snäppet bättre i neutrala zonen utan puck.

MoDo har nu en rad segrar i bagaget och bröt Luleå/MSSKs segersvit i senaste mötet hemma i Hägglunds Arena. Denna gång blir det istället dem som får hemmastödet. Såhär säger Cipparone om vad han tror MoDo behöver göra för att vinna dagens match:  

- Viktigt för oss är att få en bra start på matchen och hantera varje moment. Vid bortamatch, och speciellt när man möter Luleå på bortaplan, vill vi hantera ögonblickssvängningarna på ett bra sätt. När vi får momentum vill vi försöka behålla det och inte överspela, det kan snabbt vända till att dem får momentum och då gäller det för oss att hantera och begränsa deras spel.

Läget i laget liknar förra matchen med skillnaden att Goding är tillbaka i laget, däremot saknas Pribylova som ådragit sig en skada.