Otroligt jämn match som avgjordes på förlängning

Publicerad: 2024-03-04
Brynäs drar det längre strået och vinner den första semifinalen

Den första semifinalen mellan MoDo och Brynäs spelades på bortaplan. Det var en väldigt jämn match rakt igenom med hög fart och väldigt få avbrott i matchen. Brynäs inledde målskyttet och gör 1-0 efter drygt 8 minuter spelade av den inledande perioden och först i den andra periodens trettonde minut kunde MoDo kvittera genom Abigail Moloughny som krigar in pucken. Målen är det enda som förs in i protokollet i de två första perioderna och trots att Brynäs stundtals etablerar ett högt tryck i MoDos zon står de mot kommande anstormningar, Brynäs ligger väldigt nära MoDos spelare och är effektiva i sitt försvarsspel. I den tredje perioden får vi matchens första utvisning som tillfaller MoDo men inga fler mål kommer under ordinarie tid. Det krävs 13 minuter och 30 sekunder i förlängningsperioden på tjugo minuter innan en puck sakta kan rulla in bakom Brändli i målet som dessutom får ett par spelare över sig i situationen. Brynäs vinner därmed den första semifinalen och vi vänder nu hemåt för två hemmamatcher i Hägglunds på onsdag och fredag. Då hoppas vi på ditt stöd, vi ses där!