Johan Widebro lämnar MoDo Hockey

Publicerad: 2024-09-23
MoDo Hockeys vd Johan Widebro kommer inom kort att lämna föreningen, efter över åtta år på posten. Uppdraget avslutas den sista september.

– Både jag och styrelsen känner att det är helt rätt tid att göra en förändring, säger Widebro.

Hör Johan Widebro och ordförande Ulf Strinnholm:

Johan Widebro var 37 år gammal när han tog över rollen som vd för MoDo Hockey i maj 2016. Det vore synd att säga att det var en enkel position att kliva in på, då föreningen precis hade åkt ur SHL och hade stora sportsliga och ekonomiska utmaningar framför sig.

I dag skriver vi 2024 och läget är ett helt annat – och nu går parterna skilda vägar.

Johan Widebro lämnar klubben och hans åtagande tar slut den sista september.

– Jag och styrelsen har haft en tät dialog under hösten och resonerat kring var MoDo Hockey står just nu och vad vi behöver framåt. I och med det har vi landat i att tajmingen är rätt för en förändring, säger Johan Widebro.

– Det har inte varit någon svår diskussion och det finns inga schismer, ingen bitterhet eller liknande. Vi har haft en fantastisk tid tillsammans under de här åtta åren och har hanterat många olika frågor. Jag känner mig väldigt stolt över vad vi har presterat.

Du slutar redan sista september, det är väldigt snart?

– När man byter högsta ledningen är det bra om den inte är kvar och påverkar framtida beslut. Jag kommer att vara med och avsluta de frågor jag har på mitt bord under veckan som kommer. Sedan går jag hem vid månadsskiftet men jag kommer att finnas tillgänglig från sidan om MoDo har frågor eller behov.

När Johan Widebro har lämnat kommer ekonomichefen Jan Sjölund att fungera som tillförordnad vd tills vidare, en roll som Sjölund även hade innan Widebro anställdes.

widebro

Ambitionen är sedan att ha en ersättare på plats i god tid innan nästa säsong, säger ordförande Ulf Strinnholm.

– En av anledningarna till att vi kommit överens om det här nu är för att vi känner att tajmingen är helt rätt. Vi är inne i en ny fas i MoDo Hockey där allting fungerar väldigt bra, organisationen gör ett fantastiskt jobb, och vi har möjlighet att göra grundligt arbete inför nästa rekrytering, säger Strinnholm.

Han fortsätter:

– Vi kommer att analysera vilket behov vi har i form av ett nytt ledarskap. Var står vi just nu och var ska vi vara om fem år? Det blir ett strategiarbete att ta fram vilka ledaregenskaper vi vill ha i MoDo Hockey. Vi har lugn och ro nu och ska göra det ordentligt

Ulf Strinnholm tackar å styrelsens vägnar Johan Widebro för den insats han gjort för MoDo Hockey under de senaste åtta åren.

– Han har gjort ett utmärkt arbete för föreningen. Han har tillsammans med sina medarbetare skapat det MoDo vi har idag och har varit bra ambassadör för klubben. Vi önskar honom stort lycka till i hans framtida karriär.

Vad Johan Widebro ska göra härnäst är inte klart.

– De här diskussionerna kom till sin ända i slutet av förra veckan, så jag har inte hunnit fundera på det ännu. Det har varit en fantastisk tid och sedan när allting har lugnat ner sig får jag reflektera över allt och fundera på vad jag vill göra i framtiden, säger Widebro.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist