Seger och hållen nolla i generalrepetitionen

Publicerad: 2024-09-07
Sista matchen på försäsongen, borta mot Brynäs, slutade med seger för MoDo Hockey. Efter två mållösa perioder så avgjordes matchen i den tredje perioden när MoDo gjorde två mål, båda i spel fem mot fyra. Slutresultatet skrevs till 0-2 där MoDo Hockeys mål gjordes av Ella Albinsson och Alexie Guay.

Målsnålt, tätt och spännande, tre ord som kan beskriva de flesta möten mellan MoDo och Brynäs de sista åren. Kvällens generalrepetition inför SDHL-premiären nästa helg blev inget undantag. Efter 40 spelade minuter var ställningen 0-0, men spelet i powerplay skulle bli avgörande i den tredje perioden då MoDo gjorde matchens båda mål i den spelformen.

- Vi spelar bra i powerplay och boxplay, samtidigt som vi gör en bra insats generellt. Framför allt i första perioden är vi riktigt bra. De är något bättre första halvan av andra men vi kommer in i matchen igen. Tredje perioden är något sämre från båda lagen men vi gör mål i powerplay och kontrollerar sedan sista minuterna, kommenterade MoDo Hockeys huvudtränare Jared Cipparone och fortsatte:

- Vi vill alltid vinna matcherna, så klart. Men vi tittar på vårt spel och de två senaste matcherna har det varit bra insatser. Vi känner att vi är längre fram denna säsong än vad vi var vid samma tid förra säsongen.

MoDo Hockeys båda mål kom som sagt i spel i powerplay där målskyttarna var Ella Albinsson och Alexie Guay och längst bak stod Andrea Brändli för en fläckfri insats och räddade samtliga 28 skott hon fick på sig.

Försäsongen är nu över och med start nästa helg är det dags för SDHL-säsongen att dra igång. MoDo Hockey beger sig söderut för två matcher på två dagar. I premiären på fredag väntar Frölunda och dagen efter är det HV71 som vi gästar.

Webbredaktör Per Lundgren