Förlust mot Luleå

Publicerad: 2024-10-12
Det fortsätter dessväre att grina emot på flertalet sätt för MoDo Hockey i SHL.

Slutresultatet 0-5 speglar inte direkt matchbilden, men den krassa verkligheten är ju att det inte spelar någon roll när poängen ska delas ut.

Att målskyttet lyst en del med sin frånvaro i säsongsupptakten är ingen hemlighet och att det saknas både tur och självförtroende bland MoDoiterna i avgörande lägen syntes även denna afton.

Efter två spelade perioder hade MoDo avlossat 26 skott på mål och flera av dessa på högkvalitativa chanser - men pucken ville inte in bakom Matteus Ward i Luleåkassen.

Gästerna gjorde å sin sida 0-1 i powerplay i första perioden och i andra perioden uttökades detta till 0-2, i en spelvändning efter en situation där det var misstänkt (men utebliven) utvisning på en Luleåspelare.

I tredje försökte MoDo givetvis att gasa på framåt men utan lycka. Gästerna gjorde 0-3 just efter att hemmalaget klarat av fyra raka minuter i box play. Det blev en lång videogranskning på grund av spelare i målgården och domarna valde att döma mål.

0-4 kom därefter i tom bur och 0-5 med bara sekunder kvar.

Nu väntar två bortamatcher, mot Brynäs (måndag) och Linköping (torsdag) innan nästa hemmamatch mot Skellefteå nästa lördag.