Poänglöst i Göteborg

Publicerad: 2024-03-02
Frölunda var strået vassare ikväll och kniper alla tre poäng

Matchen inleddes med en tekning mellan bröderna Folin som båda är backar i varsitt av dagens lag, strax efter det, endast 48 sekunder in i perioden, tar Frölunda ledningen. Frölunda fortsätter ha ett högt tryck och MoDo får inte riktigt till något etablerat spel. Resultatet står sig perioden ut och skotten efter första landar på 11-5. MoDo kommer ut bättre i den andra perioden och spelar med mer fart och energi så pass att Frölunda väljer att ta timeout. Det verkar ge effekt och Frölunda tar åter över spelet ju längre perioden lider och lyckas göra både 2-0 och 3-0.I den tredje perioden är det fortsatt mycket Frölunda och de kan även utöka sin ledning till 4-0 i spel fem mot fyra. Några minuter senare får MoDo istället chans i powerplay och Sam Vigneault kan spräcka Frölundas nolla och reducera till 4-1. Det blir också slutresultatet och vi vänder hemåt för nya matcher nästa vecka.