MoDo vinnare av SCA-cupen 2024

Publicerad: 2024-08-31
Det blev seger efter förlängning mot Timrå i SCA-cupens avslutning, vilket följaktligen innebar att MoDo Hockey också stod som slutsegrare i cupen.

Matchen mot Timrå var en tajt och relativt svängig historia, där lagen turades om att ha ett visst grepp om tillställningen.

Medelpadingarna tog ledningen två gånger om i andra perioden, men MoDo kvitterade å sin sida två gånger om, först genom Theo Jacobsson efter en kontring och sedan i slutsekunderna när Theodor Niederbach hittade rätt i powerplay.

Den tredje perioden blev mållös men det var inte utan att det var nära vid några tillfällen. Avgörandet kom istället i förlängningen när Riley Woods var sist på pucken efter en lite tilltrasslad situation runt TIK-kassen.

Med tre raka segrar (och fem totalt på försäsongen) stod det därmed klart att MoDo blev slutvinnare av SCA-cupen, för första gången sedan 2019.

Olle Eriksson Ek utsågs till matchens lirare och det var välförtjänt då burväktaren stoppdae 33 puckar och gjorde några svettiga räddningar, inte minst en häftig benparad i andra perioden.

Intervjuer med Olle och huvudtränare Karlin:

MATCHFAKTA

MoDo-Timrå 3-2 (0-0, 2-2, 0-0, 1-0) e. förl.

Andra perioden: 1-1 (29.51) Theo Jacobsson (Sam Vigneault), 2-2 (39.38) Theodor Niederbach (Riley Woods), spel fem mot fyra.

Förlängning: 3-2 (61.31) Riley Woods (Jesper Olofsson, Pontus Näsén).

Skott totalt: 20-35.

Publik: 2005.