En poäng i Monitor ERP Arena

Publicerad: 2024-02-17
En rafflande avslutning på tredje perioden gav MoDo chans till poäng.

Brynäs inledde matchen starkt och ledde med 2-0 efter endast 2.32 spelade, MoDo kunde sedan reducera till 2-1 efter 11.39 genom Linnéa Andersson. I den andra perioden är det Brynäs som står för de flesta skotten med sina 14 mot MoDos 3, det är också Brynäs som gör mål och utökar sin ledning till 3-1 vilket också är ställningen vi går in i tredje perioden med. I den tredje perioden gör MoDo ett lyckosamt försök att plocka ut Andrea Brändli mot en extra utespelare och kan reducera till 3-2 genom Lina Ljungblom med drygt tre minuter kvar av tredje perioden, efter målet tas en timeout och sedan fortsätter spelet i sex mot fem och med en minut och två sekunder kvar av perioden lyckas Emma Seitz sätta in kvitteringspucken och tar matchen till förlängning. I förlängningen bjuds det inte på några mål vilket leder till ett straffavgörande där Brynäs kniper åt sig extrapoängen.

Andraplatsen i serien är däremot redan säkrad och med en match kvar av grundserien laddar vi för ett fullspäckat och spännande slutspel. Vi kommer inom kort lägga ut spelschema och information inom kort. Håll utkik.