Sex poäng för J20 i helgen

Publicerad: 2023-11-06
Tre matcher på hemmaplan och två segrar blev facit för vårt J20-lag i den norra nationella serien den gångna helgen. Totalt sex viktiga poäng i jakten på en plats i top 10-serien.

Brynäs gånger två och Almtuna var det som stod för motståndet i Hägglunds Arena under veckoslutet som gick. Det både började och slutade på bästa sätt, med trepoängare.

Huvudtränare Emil Svelander säger så här om de tre drabbningarna:

MoDo-Brynäs 2-1

– En match där vi har ganska svårt att skapa målchanser framåt men en kombination av ett stabilt försvarsspel och en grym målvaktsinsats gör att vi snor med oss alla tre poäng.

MoDo-Brynäs 3-5

– En klart bättre match spelmässigt än fredagen, men där Brynäs har marginalerna med sig som vi hade på fredagen. Vi har ledningen inför sista perioden men lyckas tyvärr inte försvara vår ledning. Totalt sett över två matcher mot Brynäs är det rättvist att lagen får med sig varsin vinst.

MoDo-Almtuna 3-1

– En match som spelas i ett lägre tempo än fredag och lördag. Här handlar det mer om att hålla kylan vilket jag tycker att vi gör. Därför får vi med oss flera powerplay, där vi gör två mål efter riktigt fint spel i både5-4 och 5-3. Grabbarna gör en bra kämpainsats och allt som allt tycker jag att vi vinner rättvist, där vi lyckas spela hem matchen på ett bra sätt i sista perioden.

Totalt sett säger Emil Svelander att han är stolt över laget och det faktum att det både blev sex poäng och fanns bud på ytterligare poäng under helgen.

– Det är riktigt starkt. Nu ska vi stoppa in riktigt bra träningstimmar under kommande vecka för att vara redo när pucken släpps i nästa match, mot Timrå hemma den 15/11.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist