Match mot nykomlingarna Skellefteå AIK

Publicerad: 2024-10-06
Efter fredagens dramatiska straffseger mot Luleå/MSSK är vi nu redo för en ny utmaning, denna gång på bortaplan mot liganykomlingarna Skellefteå AIK. Med en stark prestation bakom sig är laget inställt på att fortsätta sin framgångsrika poängskörd i SDHL.

Fredagens möte mot Luleå var en riktigt tuff batalj där MoDo visade sin styrka genom att stå emot Luleås offensiva press. Matchen gick till straffar, där målvakten briljerade genom att stoppa samtliga straffar från motståndarna.

- Det var en fantastisk laginsats genom hela matchen. Vi slutade aldrig spela vårt spel och lät inte Luleå ta kontrollen, berättar Andrea Brändli.

Den där matchavgörande räddningen med plockhandsken som Brändli stod för under straffläggningen var höjdpunkten för många:

- Det är för sådana räddningar man spelar som målvakt. Den här gången gick det min väg och det kändes fantastiskt!

Nu väntar Skellefteå AIK, en nykomling i SDHL, och även om de saknar Luleås erfarenhet och meriter, är de ett hårt arbetande lag.

- Skellefteå kanske inte är det mest talangfulla laget, men de kämpar hårt och ger aldrig upp. Vi måste göra detsamma och arbeta hårt i 60 minuter för att säkra segern

Viktiga nycklar för matchen

För att ta med sig tre poäng handlar det om att bibehålla den energi och det fokus laget visade mot Luleå.

- Vi måste komma ut med samma energi som i fredags och hålla oss till vår spelidé. Gör vi det, är vi i ett riktigt bra läge att vinna även den här matchen

Spelet utan puck kommer också vara en avgörande faktor, något som tränaren Jared Cipparone betonade redan inför Luleå-matchen. MoDo visade prov på ett stabilt försvarsspel och effektiva omställningar i fredags, vilket kommer att behövas även mot ett kämpande Skellefteå.

- Vi måste vara effektiva både med och utan puck, och ha tålamod för att hitta rätt lägen, sa Cipparone inför fredagens match.

Förberedelser inför Skellefteå

Helgen har varit en kombination av återhämtning och uppladdning för truppen.

- Lördagar är vanligtvis till för återhämtning och att ladda om. Vi hade en kort träning och därefter lite ledig tid. Vissa utforskade stan och tog en fika, medan andra pluggade, berättar Brändli. Att hitta balansen mellan vila och förberedelser är avgörande för att hålla energin uppe inför täta matcher som den här.

V siktar nu på att fortsätta samma goda trend och kamma hem nya poäng. Laget är i god form, och med den fart och intensitet de visade mot Luleå är förhoppningarna stora inför mötet med Skellefteå.

Följ matchen på TV4 play och stötta oss i jakten på tre nya poäng!

MISSA INTE KAMPANJEN PÅ TV4 PLAY

Dagens match sänds i TV4 Play och just nu finns en kampanj där du som MoDo-supporter får 100 kronor rabatt per månad (i 12 månader) på TV4 Play+ Sport Total – samtidigt som du stöttar klubben med en fin kickback.

TV4-kampanj-16x9

SÅ FUNGERAR DET

Om du redan har konto på TV4 Play:

Priset i erbjudandet gäller ej förrän ett befintligt abonnemang är avslutat. Uppsägningstiden är 30 dagar.

Om du inte har ett konto TV4 Play:

1. Klicka på länken eller skriv in den i sökfältet

https://www.tv4play.se/kampanj/modo

2. Klicka på “Ta del av erbjudandet”

3. Fyll i din mailadress och klicka på “Fortsätt”

4. Fyll i valt lösenord och klicka på “Fortsätt”

5. Fyll i de uppgifter som efterfrågas, och klicka i att du godkänner användarvillkoren.

6. Klicka på “Har du en kod? Klicka här”

7. Skriv in koden MHMODO2425

8. Välj och fyll i betalmedel och bekräfta “köp”.

Kommunikation Maria Paulsson