Viktiga poäng när publiken lyfte oss till seger

Publicerad: 2023-12-28
Inför ett fullsatt Hägglunds Arena tog MoDo tre väldigt sköna och viktiga poäng.

Tidigt in i matchen har HV71 ett ribbskott och strax efter det drar hemmalaget på sig en utvisningen. MoDo dödar utvisningen som även är matchens första och sedermera periodens enda, och i spel fyra mot fem skapar man även ett jätteläge när Vigneault träffar stolpen.

Det blir inga mål den första perioden, utan 0-0 står det efter 20 spelade minuter.

MoDo kliver in och börjar den andra perioden riktigt bra och man tar också rättvist ledningen. Mikkel Aagaard med ett fint förarbete spelar till August Berg som direktskjuter in 1-0. Efter sex minuter drar hemmalaget på sig sin andra utvisning och då kvitterar HV71 i powerplay. Strax efter kvitteringen gör bortalaget ett mål till och tar ledningen med 2-1.

Efter att HV71 haft spelövertaget efter sina mål tar MoDo över mer och mer i slutskedet av perioden och man skapar mycket chanser. Det blir dock ingen utdelning utan det står 1-2 på tavlan efter två perioder.

I tredje periodens inledning kvitterar David Bernhardt kvitterar till 2-2. Efter lite mindre än halva perioden sätter Theodor Niederbach 3-2 till hemmalaget som igen är i förarsätet i den här matchen.

MoDo utökar också ledningen till 4-2 när Riley Woods får tag i en lös puck framför målet och sätter dit den bakom HV71s målvakt. HV71 får med cirka sex minuter kvar en kontring och kan reducera till 4-3.

Med två minuter kvar att spela tar HV71 time out, och plockar så småningom ut målvakten för att satsa på en kvittering. Det slutar med att MoDo och Sampo Ranta kan göra 5-3 i öppen kasse vilket också blir slutresultatet och tre poäng in på kontot.

Nästa match för MoDo blir redan på lördag hemma i Hägglunds Arena mot Örebro, vi ses då!