Darcie Lappan ansluter till MoDo Hockey!

Publicerad: 2024-06-20
Välkommen till klubben säger vi till forwarden Darcie Lappan! Den kanadensiska forwarden har signerat ett tvåårsavtal och kommer närmast från Clarkson University i NCAA.

22-åriga Darcie Lappan kommer ursprungligen från Kingston i Ontario, en stad som ligger i östra Kanada, mellan Toronto och Ottawa.

De fem senaste säsongerna har hon spelat collegehockey i USA och sedan 2022 har hon representerat Clarkson University. Den gångna säsongen stod hon för 32 poäng, varav 13 mål, på 40 matcher i NCAA.

Nu är det MoDo Hockey som gäller.

– Darcie har precis det som vi sökt efter, säger MoDos sportchef Björn Edlund och fortsätter:

– Hon är en kraftfull forward med bra speed, stark över hela banan, spelsmart och en bra framspelare. Hon använder sin storlek (171 cm) bra och är duktig på att ta sig igenom till lägen.

Darcie Lappan blir den tredje spelaren som hämtas från just Clarkson University inför kommande säsong. I vintras var hon lagkamrat med Brooke McQuigge och Alexie Guay, som båda redan signerat avtal med oss.

– Jag är glad över att komma till Sverige och spela för en så bra organisation som MoDo. Jag ser fram emot att tävla om SM-guldet och att vara med och göra skillnad för laget, säger Darcie Lappan.

Kontraktet är skrivet över två säsonger och det andra året är ett så kallat optionsår.

KONTRAKTERADE SPELARE I SDHL

Målvakter: Andrea Brändli, Lovisa Persson.

Backar: Linnéa Andersson, Ebba Berglund, Mariam El-Mahmadi, Alexie Guay, Sanna Halsius, Emma Seitz, Elsa Åberg.

Forwards: Darcie Lappan, Ella Albinsson, Lauren Bellefontaine, Maja Grundström, Mira Hallin, Ebba Hedqvist, Brooke McQuigge, Vendula Pribylova, Adela Sapovalivova, Wilma Sundin.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist