Seger efter straffavgörande

Publicerad: 2024-10-18
MoDo tog en dramatisk seger mot Frölunda under kvällens match, där laget efter att ha tappat en 3-1-ledning till 3-3 lyckades vinna efter straffar.

Det var en svängig match som bjöd på både frustration och glädje, men till slut var det MoDo som stod som segrare efter att Adéla Šapovalivová satte den avgörande straffen och Andrea Brändli spikade igen kassen.

Efter en mållös första period var det Ella Albinsson som inledde målskyttet tidigt i andra perioden och knappa fem minuter därefter ökade Lovisa Engström på till 2-0. Frölunda skapade nerv i matchen i tredje perioden med sitt 2-1 mål men Darcie Lappan svarade snabbt och satte 3-1 vilket gav MoDo lite andrum igen.

Men Frölunda kom tillbaka och reducerade till 3-2 och med bara minuter kvar på klockan kvitterade de till 3-3 i spel fem mot fyra. Matchen gick till förlängning, där båda lagen hade sina chanser men ingen lyckades avgöra.

När straffläggningen tog vid klev Andrea Brändli fram och spikade igen totalt när hon räddade samtliga Frölundas straffar. Adéla Šapovalivová som blev matchhjälte genom att som enda spelare sätta sin straff – en kylig avslutning som överlistade Frölundas målvakt och säkrade segern för MoDo.

Efter en nervkittlande avslutning kunde MoDo fira en viktig seger med slutresultatet 4-3 efter straffar. Laget visade styrka och karaktär, och trots att de tappade en tvåmålsledning lyckades de resa sig och ta hem extrapoängen.

Med den här vinsten fortsätter MoDo att visa att de är ett lag att räkna med i ligatoppen.

Helgen är maxad med hockey, roliga aktiviteter och viktiga budskap.

I morgon möter herrlaget Skellefteå i sin Rosa Bandet match och på söndag kl 12.00 är det dags för damerna.