Niederbach ordnade två poäng

Publicerad: 2024-09-28
Det blev en svängig match i Hägglunds Arena under lördagskvällen, när MoDo först gick ifrån till ledning 4-0 innan Leksand hämtade ikapp till 4-4 och tog matchen till förlängning. I övertiden så ordnade kvällens poängkung Theodore Niederbach extrapoängen till MoDo och seger med 5-4 i förlängning.

Andra raka hemmamatchen för MoDo Hockey när Leksand gästade under lördagen. På samma sätt som i torsdagens möte mot Malmö så tog MoDo snabbt en ledning med 3-0 i första perioden, detta efter mål från Riley Woods, Sampo Ranta och David Bernhardt.

När sedan Sampo Ranta gjorde sitt andra mål för kvällen tidigt i den andra perioden så hade MoDo haft fin utdelning på sina chanser, samtidigt som Leksand hade det bästa och mesta av spelet. Det var därför inte ologiskt när Leksand reducerade två gånger under den andra perioden.

I den tredje perioden var det fortsatt Leksand som förde spelet och med ytterligare två mål så tog de matchen till förlängning. I förlängningen så blev det till slut matchens stora poängkung Theodor Niederbach som adderade ett mål, det avgörande, till sina tre assist och såg till att MoDo vann matchen med 5-4.