Trots rejält skottövertag uteblev målen framåt

Publicerad: 2024-10-11
I kvällens möte mellan MoDo och Linköpings HC var det bortalaget som gick segrande ur striden med 1-0. Trots ett rejält skottövertag för MoDo, som vann skotten med 37-22, lyckades Linköping hålla undan och ta hem matchen.

Linköping tog initiativet tidigt och gjorde matchens enda mål drygt 8 minuter in i första perioden. Trots att MoDo satte press och testade Linköpings målvakt gång på gång, lyckades bortalaget hålla sin nolla intakt resten av matchen.

MoDo dominerar skotten, men målen uteblir

Med hela 37 skott på mål visade MoDo upp ett starkt anfallsspel och skapade flera farliga chanser. Men Linköpings målvakt stod emot alla försök och gjorde en imponerande insats för att hålla MoDo borta från målprotokollet. Anfallet fick kämpa hårt för att bryta igenom, men pucken ville helt enkelt inte hitta nätet.

Defensiv kamp och dramatik i slutminuterna

Efter Linköpings tidiga mål visade MoDo upp ett stabilt försvarsspel och höll motståndarna till endast 22 skott. Brändli i målet stod även för flera viktiga räddningar som höll MoDo kvar i matchen. I slutminuterna, när MoDo plockade ut målvakten för att sätta ytterligare press, blev det riktigt nervkittlande. Men trots alla försök lyckades Linköping hålla tätt och säkra segern.

MoDo gjorde en gedigen insats och dominerade stora delar av matchen, men fick tyvärr ingen utdelning för sitt hårda arbete. Skottstatistiken speglar hur laget satte press, men den där sista lilla turen saknades för att få in pucken. Nu väntar ett nytt tillfälle att studsa tillbaka på söndag, och laget kommer säkerligen vara mer motiverat än någonsin att hitta nätet och bjuda publiken på ännu en spännande match!

Vi ses i Hägglunds Arena på söndag för att heja fram laget till nya poäng! Pucken släpps kl 12.00 och Djurgården står för motståndet.