Bortahelg i Stockholm

Publicerad: 2024-01-26
I helgen tar sig damerna an SDE och AIK på bortaplan

Endast sju matcher är nu kvar av grundserien i SDHL och vi passade på att ta ett snack med Mira Hallin inför kommande bortaturné. 

Senast stod ni för en viktig seger med 4-1 hemma i Hägglunds Arena mot Linköping där du även blev målskytt, vad gjorde ni bra den matchen?

- Det var en viktig seger för oss. Jag tycker att vi hade väldigt bra forecheck och pressade de i stora stunder av matchen. Vi hade även långa anfall och skapade flera heta målchanser, säger Mira Hallin

Det hon tror är viktigt för laget att ta med sig inför kommande matcher i Stockholmsområdet är att fortsätta med press-spelet och att vara jobbiga att möta. 

I helgen möter ni SDE och AIK, som båda ligger i den nedre delen av tabellen, är det något särskilt ni behöver se upp med i mötet med dem?

- Det är två hårt jobbande lag och det gäller att inte ta något för givet, utan vi ska fortsätta spela vårt spel och vara det spelförande laget i matcherna. Alla poäng nu mot slutet av grundserien är viktiga för alla lag inför slutspelet, säger Hallin

Vi är som sagt inne i slutskedet av grundserien, vad är ert fokus för att avsluta serien på bästa sätt?

- Vårt fokus är att göra bra prestationer i 60 minuter varje match, för att skapa en bra känsla inför slutspelet. Sen är alla poäng viktiga så det gäller att vi vinner matcher också.

Du ser matcherna som vanligt på TV4 play.