Dags för första provet på försäsongen!

Publicerad: 2023-08-16
Äntligen är det dags för försäsongens första match för vårt herrlag, borta mot Östersunds IK på onsdagskvällen.

MoDo genomförde ett träningspass hemma i Hägglunds Arena vid lunchtid på onsdagen och efter intag av lunch satte sig laget sedan på bussen med destination Östersund. Totalt ska sju matcher spelas på försäsongen och detta innebär alltså det första testet för lagbygget som ska ta sig an spel i SHL säsongen 2023/2024.

Fokus för MoDo på försäsongen har hittills bara varit spelet utan puck och då i huvudsak det som försiggår i den defensiva delen.

Onsdagens motstånd är långt ifrån obekant, då Östersund ju var en av motståndarna i HockeyAllsvenskan den gångna säsongen. I ÖIK hittar vi också en av våra hjältar från vårens SHL-avancemang, i form av Josef Ingman.

INTERVJU MED DAVID RUNDBLAD

Backen David Rundblad, ett av våra nyförvärv, stannade till vid MoDo Channels mikrofon innan avresan till Östersund, där han kommer att kampera ihop i ett backpar med Kristians Rubins. Se intervjun här.

LÄGET I LAGET

Alla spelare är tillgängliga för spel, sånär som på Riley Woods som alltjämt är inne i ett rehabprogram för sitt knä. Riley är på is varannan dag och är inte redo för matchning ännu. Står över matchen mot ÖIK gör även backtrion David Bernhardt, Pontus Näsén och Emil Wahlberg som står över matchen.

SÅ SER DU MATCHEN

Matchen i Östersund Arena sänds av Örnsköldsviks Allehanda och Expressen. På denna länk hittar du all information om hur du går till väga för att se matcherna.

Länkar till respektive sändningar har du här:

Örnsköldsviks Allehanda

Expressen

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist