Blött krut i Jönköping

Publicerad: 2023-10-13
Vi är ute på en roadtrip i SDHL och tyvärr blev det inte någon poäng in på kontot i fredagens match mot HV71 i Jönköping.

Det var en tung start som i huvudsak ställde till det för oss denna kväll, eftersom HV71 gjorde två relativt snabba mål i upptakten av matchen och sedan kunde rida på den vågen hela vägen in i mål.

Wilma Sundin reducerade i numerärt underläge och det var inte direkt så att vi saknade lägen att kvittera; i andra perioden blev skotten 13-1 till oss och totalt de sista 40 minuterna hade vi 25-6 i skott.

Men pucken ville tyvärr inte in.

Vi fortsatte att jaga en kvittering frenetiskt men när vi plockade ut målvakten Andrea Brändli i slutet och försökte med sex utespelare satte HV71 3-1 i tom bur.

Vi får borsta av oss denna match och blicka framåt mot söndagen, då vi ska göra upp med nykomlingen Frölunda på bortaplan.