Fjärde raka segern - Aagaard avgjorde på straff

Publicerad: 2023-11-23
Vi fortsätter att vinna i SHL - och vi fortsätter att vinna på bortaplan. Torsdagens möte i Örebro slutade 4-3 i MoDos favör efter att matchen avgjorts på straffar.

Det var en svängig tillställning som utspelade sig i Behrn Arena och det kom alltså att dröja innan avgörandet föll. Vi hade ledningen med 1-0 (Sampo Ranta), 2-0 (Mikkel Aagaard) och 3-1 (Josh Dickinson) men kunde inte riktigt knyta ihop säcken. Hemmalaget kvitterade i den allra sista sekunden av andra perioden och i tredje kom kvitteringen.

En mer eller mindre vild förlängningsperiod följde sedan, med stora chanser åt båda håll. Sampo Ranta hade ett friläge, Josh Dickinson hade en puck som närmast dansade på mållinjen, och hemmalaget hade en puck i ribban. Bland mycket annat.

Det hela fick avgöras på straffar och där var MoDo Hockey klart starkast.

Mikkel Aagaard inledde med att bomba in pucken med ett slagskott och Sampo Ranta följde upp med ett elegant mål även han. Samtidigt var Olle Eriksson Ek omutlig i målet och därmed tog vi extrapoängen.

Aagaards mål blev det matchavgörande och med två nya mål i matchen är dansken nu uppe i 13 totalt och toppar skytteligan i hela SHL.

Nu åker vi hem till Örnsköldsvik med två poäng i bagaget och laddar för en ordentlig publikfest hemma mot Skellefteå på lördag!

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

2023-11-23
Örebro Hockey-MoDo Hockey

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist