Stark tredjeperiod gav tre poäng mot serieledande Luleå

Publicerad: 2023-12-19
Seriefinal i SDHL, när MoDo Hockey tog emot Luleå i Hägglunds Arena och det blev en riktig klang- och jubelföreställning för hemmalaget, som till slut vann med 4-2 efter att Taylor House och Lina Ljungblom gjort två mål vardera.

Återstart efter landslagsuppehåll och massor med spelare i de båda lagen som varit på landslagsuppdrag, dessutom seriefinal i SDHL, det var ingen dålig match som spelades i Hägglunds Arena under tisdagskvällen.

Gästande Luleå hade ett visst övertag i den första perioden och hade också med sig 0-1 in i paus, men det var ett mycket hetare hemmalag som kom ut till andra peroden. Kvitteringen till 1-1 gjorde Taylor House men bara 24 sekunder senare återtog gästerna ledningen, något som stod sig perioden ut.

Lina Ljungblom, som visade prov på sitt målskytte i femnationsturneringen i Falun, hade flera fina chanser i andra perioden och det var mer en fråga om när och inte om hon skulle få utdelning. Till slut kom målet, när hon i mitten av tredje perioden hittade luckan och kvitterade till 2-2. Kvitteringen skulle bli starten på en riktigt fin MoDo-period och två minuter efter kvitteringen gjorde Taylor House sitt andra mål när hon satte 3-2 till hemmalaget.

MoDo skulle få två tvåmålsskyttar och det kom när Lina Ljungblom i tom kasse fastställde slutresultatet till 4-2. En stark vinst för MoDo som nu firar jul på en andraplats i SDHL, bakom just Luleå. Närmast väntar match på bortaplan den 29:e december, då är det åter igen Luleå som står för motståndet, den här gången på bortaplan.