Match-helg på bortaplan - Leksand först ut

Publicerad: 2024-10-25
Damerna fortsätter sin starka inledning av säsongen med två viktiga bortamatcher i helgen. Först väntar Leksands IF ikväll kl. 18.00, följt av ett möte mot SDE på söndag kl. 16.00.

Laget har haft en imponerande start av säsongen med poäng i alla matcher utom en och nu är det dags att försvara den formen och bygga vidare på det som laget skapat.

Fredag: Leksands IF - mot nya poäng i Tegera Arena

Leksand har inte haft en lika flygande start på säsongen som MoDo och ligger i skrivande stund sist i tabellen med sina sex poäng mot MoDos 25. Men oavsett poängövertag i tabellen gäller det att vara på tårna och spela med den disciplin och laganda som har präglat spelet hittills.

I det senaste mötet lagen emellan vann MoDo övertygande med 5-1 hemma i Hägglunds. 

Söndag: SDE – Fart och fokus i Enebybergs Ishall

Efter fredagens möte i Leksand beger sig laget vidare till Stockholm för att möta SDE, ett lag som visat att de kan överraska när de är på topp. SDE har under tidigare säsonger utvecklat sitt spel och kan ge topplagen en riktig utmaning. 

För MoDo är nyckeln att hålla fast vid det stabila spelet som har kännetecknat laget hittills. Lagets bredd har visat sig vara en styrka, och om alla spelare levererar på sin högsta nivå kan SDE få svårt att hålla jämna steg. Adéla Šapovalivová, som är MoDos poängdrottning, stod i det senaste mötet för MoDos båda mål i en match där SDE stod som segrare med 3-2 efter förlängning. 

Fortsatt positiv trend

Det har varit en fantastisk start på säsongen med poäng i alla matcher utom en. Lagets offensiva och defensiva linjer samarbetar utmärkt och kemin i laget märks tydligt på isen. Många spelare har klivit fram och visat vägen, vilket gör laget svårt att slå.

Matcherna kan du se på TV4 Play, notera att matchtiderna är 19.00 på fredag och 16.00 på söndag. 

Kommunikation Maria Paulsson