Två hemmamatcher i SDHL i helgen

Publicerad: 2024-01-19
Familjedag med gratis inträde på söndag då Sidensjö Sparbank är matchens företag och fredagsmys tillsammans med oss i Hägglunds Arena.

Denna helg möter damerna både Djurgården och Linköping i Hägglunds Arena. Innan dessa matcher har laget nio matcher kvar i grundserien.

Vi börjar närma oss slutet av grundserien och MoDo ligger på en ganska trygg andraplats. Vi ställde Emma Godin frågan om vad hon tror nyckeln varit under säsongen för att hamna så högt i tabellen och hon menar på att när laget spelat som bäst har man också spelat enkelt.  

- Vi har gått tillbaka till det enkla spelet samtidigt som vi har använt oss av vår skridskoåkning som är en av våra starkaste delar. Sedan tycker jag även att vår energi både innan och under match har bidragit mycket till våran framgång, säger Goding

Senaste matchen för laget var mot Brynäs hemma i Hägglunds förra helgen. En match som till slut fick avgöras på straffar där MoDo gick segrande och kunde inkassera extrapoängen. Det Goding tycker laget tar med sig från den matchen är att laget aldrig ger upp och jobbar hårt in i det sista för att ta hem extrapoängen, något som hon också anser är välförtjänt.

Lucas Norlin / FotoFranz

Nu stundar två matcher i helgen där Djurgården och Linköping står för motståndet. MoDo möter två bra lag som ofta är roliga att spela mot menar Goding.

- Jag tror, som jag nämnde innan, att vi ska lyckas vinna måste vi fortsätta med det enkla spelet, bra första passningar, åka mycket skridskor samt också vinna alla närkamper. Det är när vi spelar på det sättet som vi vinner matcher.

Fredagens match börjar kl 18.00 och då är det Djurgården som står för motståndet.

Biljetter hittar du här

På söndag är det familjedag, Sidensjö Sparbank bjuder på inträdet och matchen börjar kl 12.00

Boka dina biljetter gratis här