Målfest och tre poäng hemma mot AIK

Publicerad: 2023-10-06
Om helgen i Hägglunds Arena började bra? Jovars! Det blev inte mindre än 9-0 hemma mot AIK i SDHL på fredagen.

Målet var klart och tydligt inför nedsläpp på fredagen: Att förlänga segerraden till tre matcher.

Det målet uppnåddes och även om det inte delas ut fler än tre poäng per match var det en seger med mersmak för det rödklädda hemmalaget.

Offensivt fungerade plötsligt i stort sett allting och mål efter mål föll. 3-0 i första perioden fylldes på till 7-0 efter två perioder och när allting var avklarat efter 60 spelade minuter var ställningen alltså hela 9-0.

Vi kunde notera en tremålsskytt i Lina Ljungblom, två mål från Mira Hallin och fullträffar även av Adela Sapovalivova, Wilma Sundin, Taylor House och Vendula Pribylova.

Skottstatistiken 47-25 talar också sitt tydliga språk: Vi var numret större än motståndet denna afton och hade dessutom en helt stabil sista utpost i Andrea Brändli som motade 25 skott och höll nollan.

Se highlights här.

Det bästa? Helgen i Hägglunds Arena har bara börjat!

På lördagen spelar herrlaget hemma mot Frölunda, nedsläpp klockan 18.00, och på söndag har damerna chans att lägga ytterligare en seger till raden när SDE kommer på besök 12.00.