PWHL nästa för Aneta Tejralova

Publicerad: 2023-11-06
Det står nu klart att backen Aneta Tejralova lämnar MoDo Hockey. Den 27-åriga tjeckiskan har utnyttjat en klausul i sitt kontrakt och ska vidare till den nya nordamerikanska ligan PWHL.

Aneta Tejralova var den som ordnade extrapoängen till oss i Stockholm i söndags, när hon styrde in pucken i krysset under förlängningen och avgjorde hela tillställningen mot SDE.

Det blir dock det sista hon gör i MoDo-dressen – på ett tag åtminstone.

Klart är nämligen att hon ska dra vidare i sin karriär och nästa destination blir Ottawa i den nystartade och hårt satsande nordamerikanska ligan PWHL. Tjeckiskan hade en klausul i sitt kontrakt som möjliggjorde denna övergång.

– Vi var medvetna om att Aneta kunde bryta sitt kontrakt för att pröva lyckan i PWHL och därför kommer detta ej som en blixt från klar himmel. Vi vill rikta ett stort tack till henne för det hon har gjort för oss hittills; hon har bidragit stort till MoDo Hockey och vi hoppas att våra vägar korsas igen, säger MoDos sportchef Björn Edlund.

Aneta Tejralova själv har trivts under sejouren i Örnsköldsvik,

– Jag är väldigt glad över möjligheten som MoDo gav mig, att spela för dem fram till nu. Jag har träffat så många fantastiska människor och jag hoppas att vi en gång möts igen, säger backen.

MoDo Hockey kommer inte omedelbart att leta efter någon ersättare till Tejralova.

– Just nu sitter vi lugnt i båten, men beroende på hur det ser ut kommer vi eventuellt att vara aktiva längre fram under säsongen, säger Björn Edlund.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist