Nu startar en fullmatad hockeyhelg

Publicerad: 2023-10-06
Vi har en riktigt härlig hockeyhelg framför oss hemma i Hägglunds Arena och vårt SDHL-lag sjösätter den i kväll med en uppgörelse mot AIK. "Vi ska diktera spelet", säger huvudtränare Jared Cipparone.

Efter premiärförlusten mot Luleå – där MoDo stod för en i stora delar bra insats – har vi radat upp två segrar i SDHL, mot i tur och ordning Linköping (2–1) och Djurgården (4–2). Det är med bra känslor och en tro på den egna förmågan som vi nu ska kliva in på hemmarinken.

Fredag 19.00 släpps pucken mot AIK och på söndag klockan 12.00 är det nedsläpp mot SDE. Däremellan ska ju herrlaget ta sig an Frölunda då vi har Oktoberfest på lördagen, så det är minst sagt en härlig helg vi har framför oss.

För damlaget är det framför allt en sak som huvudtränaren Jared Cipparone har tryckt på inför helgen.

– Att komma ut bättre i första perioden, säger han och fortsätter:

– I alla tre matcher hittills har vi spelat 40 bra minuter och det är starten som har saknats lite. Mot Luleå var vi lite för försiktiga, mot Linköping var vi inte nog effektiva med pucken och mot Djurgården senast tycker jag att vi överarbetade saker och ting.

Positivt är å andra sidan att laget har omgrupperat i första periodpauserna och kommit ut starkare.

– I alla tre matcher har andraperioderna varit bra och det är en styrka, att vi kan gå från en lite sämre sekvens till att spela betydligt bättre. Tredjeperioderna har också varit bra så nu hoppas vi få ihop det i 60 minuter.

Vinsten senast, i söndags mot Djurgården, var extra skön med tanke på att det var DIF som tog ledningen och även utökade till 2–0 i första perioden.

– Det var en bra vinst för vår moral, att vi kunde vända på den matchen. Vi dominerade i andra perioden (vann den med 3–0) och jag tycker att vi gjorde ett bra jobb med att stänga ner matchen i tredje, säger Jared Cipparone.

Vad väntar nu då?

– Vi kommer att spela mot två fysiska lag i helgen och de spelar annorlunda jämfört med hur Djurgården och Linköping spelar. Det kommer att bli en utmaning för oss, att matcha deras fysiska spel utan att för den skull falla in i deras sätt att spela.

– Vi kan också spela fysiskt men framför allt är vi ett bra, spelande lag som har snabba fötter och vi vill med det diktera hur spelet ska vara. Vi ska spela som MoDo Hockey och låta motståndet anpassa sig efter oss.

Nedsläpp sker som sagt klockan 19.00 på fredagskvällen – säkra din plats här i förväg och kom och upplev hockeyn där den är som bäst, det vill säga live! 

Välkommen till Hägglunds Arena!

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist