Nya kontrakt för juniortrio!

Publicerad: 2023-08-02
MoDo Hockey kan idag meddela att klubben skrivit juniorkontrakt med inte mindre än tre spelare. Det rör sig om trion Emma Goding, Ebba Hedqvist och Mira Hallin.

Goding, Hedqvist och Hallin tillhörde samtliga MoDo Hockeys seniortrupp den gångna säsongen och har etablerat sig på allvar på SDHL-nivå vid det här laget, sin ungdom till trots. Backen Goding är född 2005 och forwardsduon Hedqvist/Hallin 2006.

Nu har samtliga tre skrivit på juniorkontrakt med klubben, Emma Goding för kommande säsong och Ebba Hedqvist och Mira Hallin för två år, fram till våren 2025.

Sportchef Björn Edlund har följande utlåtanden om trion:

Emma Goding: "Emma tog ett stort kliv redan under förra sommaren då hon tränade hårt för att bevisa att hon ska uppåt i hierarkin. Emma tar ingen dag för givet och har en stor motor för att vilja utvecklas och bli bättre. Det är precis denna typen av spelare jag som ledare blir glada av att se. De som går till jobbet varje dag för att förtjäna mer och mer plats."

Ebba Hedqvist: "Ebba är ett av svensk ishockeys mest spännande namn. Redan förra året spelade hon både U18-VM samt VM med Damkronorna. Ebba har bevisat klart och tydligt att hon vill ha en större roll för varje år som gått. Vi ser framemot att ha Ebba hos oss under dessa säsonger och få vara en del av hennes hjälp på vägen mot den internationella toppen."

Mira Hallin: "Mira är en riktigt framtidsspelare med en modern teknisk spelstil. Tekniskt välskolad och långt fram när det gäller både spelsinne, målskytte och att göra saker på små ytor. Vi ser Mira som en av de absolut främsta spelarna i sin ålder/generation och vi är riktigt glada över att få ha Mira i vår miljö och ser framemot att få utveckla henne till sitt bästa jag."

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist