Poänglöst i Karlstad

Publicerad: 2023-12-19
MoDos herrlag hade åkt till Karlstad denna tisdag för att försöka ta revansch mot Färjestad efter förlusten senast strax före landslagsuppehållet.

Bortalaget tar också ledningen med 1-0 i inledningen av matchen då Josh Dickinson styr in Daniel Brickleys backskott.

I den senare halvan av perioden gör Färjestad två snabba mål där man bland annat nyttjar misstag i MoDos försvarsspel.

Direkt efter powerbreaket får också hemmalaget utdelning på en målvaktsretur när man får en spelare ensam runt kassen och det är 3-1 till Färjestad.

Direkt i inledningen av den andra perioden gör hemmalaget ett snabbt mål och utökar sin ledning till 4-1.

I periodens slutskede tar Sampo Ranta pucken ifrån egen zon och gör sedan allt själv fram till 4-2. Tyvärr släpper man snabbt in 5-2 i anfallet efter, ett resultat som också står sig perioden ut.

Precis som i den andra perioden så inleds den tredje med ett hemmamål, den här gången i powerplay fram till 6-2.

Färjestad gör även 7-2, ett mål där inte mindre än tre Modoiter skymmer sikten för målvakten Eriksson Ek.

Theodor Niederbach reducerar till 7-3 men närmare än så kommer inte MoDo.

Matchen slutar också 7-3 och ger noll poäng inför julledigheten. Därmed firar MoDo jul på en niondeplats i tabellen.

Herrlagets nästa match är 26/12 borta mot Leksand, sedan följer två hemmamatcher i mellandagarna den 28/12 och 30/12 mot HV71 respektive Örebro. Hoppas vi ses där!